U KKŽ i danas troznamenkasti broj novozaraženih osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 111 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 836 slučaja.

Ozdravile su 253 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 64 pacijenta, od kojih je 19 na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1941. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 205 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave koronavirusa na području županije bolest je potvrđena kod 17148 osoba.

Jučer je u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 1157 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva. Akcija cijepljenja se nastavlja danas u dvorani Srednje škole Koprivnica u vremenu od 8 do 12 sati.

Na raspolaganju su cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!