Bez ikakva povoda maloljetnik u Bjelovaru vrijeđao policajce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedjelju 19. prosinca oko 00.10 sati u Bjelovaru, Frana Supila ispred poslovnice banke prilikom postupanja policijskih službenika po dojavi o alarmu, 17-godišnjak je bez ikakvog povoda vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima policijske službenike. Oni su ga zatražili osobnu iskaznicu na uvid, na što se oglušio te nastavio s vrijeđanjem. Zbog toga, policijski službenici su mu izrekli uhićenje, nakon kojeg se počeo udaljavati s mjesta događaja zbog čega su policijski službenici primijenili sredstva prisile. On je priveden u prostorije policije gdje je vrijeđao pogrdnim riječima i ostale policijske službenike. 17-godišnjaku je ponuđeno alkotestiranje koje je on nazočnosti svojih roditelja odbio. Potom je smješten u posebnu prostoriju policije do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog sudu u Bjelovaru, zbog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

17-godišnjak je počinio i prekršaj iz članka 16. stavka 1. Zakona o osobnoj iskaznici, odnosno odbio je dati osobnu iskaznicu na uvid ovlaštenim osobama zbog čega mu je izdana novčana kazna koju su njegovi roditelji platili.

Istog dana u prijepodnevnim satima, 17-godišnjak je priveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja produženo zadržavanje na 24 sata te je predan u Zatvor u Bjelovaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!