Turiste u kontinentalni dio zemlje žele privući mirom, ali i zanimljivim sadržajima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Na nedavnoj konferenciji na kojoj je sudjelovalo devet čelnika općina i gradonačelnik Bjelovara te direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u Starčevljanima su obišli primjer dobre prakse kontinentalnog turizma, kuću za odmor Chambar. Tamo je bilo riječi o tome kako bi se općine mogle angažirati u kontinentalnom turizmu. Načelnik, Slavko Prišćan.

– Razgovarao sam s nekim svojim mještanima, a mi ćemo to i u sljedećim danima još dodatno stavljati na Facebook i web stranicu te izvijestiti zainteresirane mještane kako bi oni izrazili svoje želje i ideje za razvoj kontinentalnog turizma, prije svega smještaja – pojašnjava.

Navodi Prišćan kako se već razgovaralo o idejama za izgradnju biciklističkih staza, povećanju gastronomske ponude, iskorištavanju povijesnih i kulturnih činjenica. Vjeruje kako bi turista bilo.

– Mislim da turista ima koji su zainteresirani za tako nešto, ali oni naravno žele punu ponudu. Oni žele imati svoj mir, kuću u kojoj su sami, a nakon toga žele obići i neke dijelove naše županije, a možda i šire – navodi. Nada se načelnik da će se uskoro pronaći rješenje koje bi osiguralo proširenje turističke ponude u kontinentalnom turizmu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!