Ukrala i objavljivala slike tuđe djece te se okomila na njihova oca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je je izvijestilo da je zaprimilo drugostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku od 25. studenoga 2021. kojom je odbijena žalba optuženice kao neosnovana te potvrđena prvostupanjska presuda.

Općinski sud u Virovitici je 30. rujna 2021., povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici podignute protiv državljanke Republike Hrvatske (1965.), donio presudu kojom je utvrdio da je optuženica počinila dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta opisano u čl. 178. st. 1. Kaznenog zakona u vezi s čl. 51. KZ-a i u vezi s čl. 24. st. 2. KZ-a te joj odredio liječenje na slobodi u trajanju od šest mjeseci.

Optuženicu se teretilo da je počinila dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela protiv braka obitelji i djece povredom privatnosti djeteta opisano u čl. 178. st. 1. Kaznenog zakona u vezi sa čl. 51. i čl. 24. st. 2. Kaznenog zakona, odnosno da je od 17. studenoga 2020. do 20. studenoga 2020. na području Virovitičko-podravskoj županiji, u neubrojivu stanju, postupila protivno čl. 16. Konvencije o pravima djeteta. Optuženicu se teretilo da je bez znanja djece i njihovih roditelja napravila fotografije djece (2008. i 2015.) i putem društvene mreže, na svom profilu objavila njihove fotografije i kreirala objave o ocu djece te time omogućila osobama označenima kao prijatelji (više od dvije tisuće osoba) na navedenoj mreži preuzimanje i pregledavanje navedene objave, što je kod djece izazvalo nelagodu, poniženje i izrugivanje njihovih prijatelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!