Sljedeće godine Općina će osigurati higijenske uloške djevojčicama u školi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – U općini Končanica svake se godine ističe skrb za djecu i mlade, a iste potpore našle su svoje mjesto i u proračunu za sljedeću godinu. Između ostalog, za svako novorođeno dijete Općina osigurava po tisuću kuna, a plaća se i smještaj djeteta u jasličkoj skupini u vrtiću u Daruvaru.

– Imamo i svoj vrtić u općini. Riječ je o mješovitoj skupini u kojoj također sufinanciramo smještaj djece – kaže načelnik Zlatko Bakunić.

Općina sufinancira i sve studente, bez obzira jesu li redovni ili izvanredni smjer.

– I ove godine četvero studenata javilo se na natječaj za stipendiju. Prihvatili smo sva četiri studenta jer svi su ispunili tražene uvjete, iako smo natječaj prvotno raspisali za dva studenta ili studentice. Tako trenutačno stipendiramo deset studenata – rekao je.

Puno se ulaže i u školstvo pa tako Općina sufinancira svojim učenicima školu skijanja i plivanja, ali i terensku nastavu. Osim toga, sprema se u Končanici i nešto novo.

– Najnoviji projekt koji je predložila jedna naša vijećnica je osiguravanje higijenskih uložaka djevojčicama u školi. Prijedlog sam prihvatio i osigurat ćemo za to novac u proračunu – poručuje Bakunić.

Uz sve navedeno, Općina mlade obitelji u svoj kraj želi privući i sufinanciranjem kupovine objekta ili zemljišta na području općine.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!