Bravo! Učenici OŠ V. Trnovitica za blagdane se sjetili potrebitih mještana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Kako se doista živi blagdanski duh jako dobro znaju u Osnovnoj školi Velika Trnovitica gdje su učenici, što su više mogli, otvorili svoja srca te prepoznali najveću svrhu Božića – darivanje.

Što je trebalo Svetoj obitelji? Najnoviji Playstation ili milijunski broj lajkova na društvenim mrežama? Upitali su se u Velikotrnovitičkoj školi. Učenici, vjeroučitelj i pedagog škole spoznali su odgovor na ta pitanja tako što su u blagdanskom duhu napravili akciju prikupljanja namirnica za najpotrebitije mještane Velike Trnovitice. Prikupljalo se sve, od brašna, ulja, pa do raznih slastica, kako je tko bio u mogućnosti.

– Naši dragi učenici imali su na umu da u našoj Općini postoje ljudi koji su sami i kod kojih neće biti mirisa pečenica i kolača te su u ovoj „skromnoj“ akciji odvojili poneku namirnicu i tako usrećili četiri kućanstva. Mislili su na druge! Osvijestimo se i mi, ne samo u ovo vrijeme Adventa već i ubuduće da po primjeru Svete obitelji, a i naših učenika, budemo zadovoljni i zahvalni na onome što imamo, a ne žalosni zbog stvari koje nemamo, a želimo – poručuju iz škole uz najljepše želje za sretan i blagoslovljen Božić.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!