Osnovnoškolci pokazali veliko srce! Prikupili i donirali hranu za Pučku kuhinju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Piše: Kristina Kelemin Krce, pedagoginja iz OŠ Mirka Pereša Kapela

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini jer ga obilježava širenje predblagdanskog duha radosti i darivanja. On je ujedno i mjesec zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, lijepih trenutaka i još ljepših uspomena.

No, prosinac je također i mjesec solidarnosti kada se ponajviše sjetimo onih kojima je svaka pa i najmanja pomoć dobrodošla.

Jubilarnu 10. godinu zaredom, Vijeće učenika Osnovne škole Mirka Pereša Kapela i moja malenkost pokrenuli su božićnu humanitarnu akciju s ciljem darivanja osoba slabijeg socio–ekonomskog statusa. 

Nesebičan angažman učenika

Učenici matične škole u Kapeli te pet područnih škola (Jakopovac, Jabučeta, Stari Skucani, Gornje Sredice i Donji Mosti) prikupljali su različite prehrambene namirnice poput brašna, šećera, ulja, tjestenine, riže i trajnog mlijeka.

Učiteljica razredne nastave Barbara Markovinović u matičnoj je školi osmislila prigodno božićno fotografiranje učenika po simboličnoj cijeni, a sav prikupljeni prihod utrošili smo na dodatnu nabavu potrebnih namirnica.

Zahvala Loniji i Šparu

I ove su se godine u našu akciju uključila dva lokalna trgovačka lanca, a to su trgovine Špar i Lonia iz Kapele čime smo akciju ponovno proširili izvan granica škole na šire područje općine. Srdačno se zahvaljujemo poslovođama navedenih poslovnica i njihovoj upravi na podržavanju naše humanitarne akcije.

Zahvaljujući trudu i zalaganju svih prikupljeno je 186 kilograma hrane, a djelatnici škole su prikupljene namirnice donirali Pučkoj kuhinji u Bjelovaru.

Različite humanitarne akcije posljednjih su godina već postale tradicija i sastavni dio naše školske kulture.

Postanite i vi dio napretka i promjene

Humane vrednote poput empatije, solidarnosti i odgovornosti uče se i razvijaju tijekom cijeloga života, a aktivnosti poput ovih uistinu su najbolja ”Škola za život”.

Nadamo se da će oko nas uvijek biti onih koji spremno i nesebično pomažu drugima te da će naši postupci i druge potaknuti na slično djelovanje jer svaki pojedinac može postati kap promjene i napretka. Kada ih stavimo sve zajedno, niz malenih, nesebičnih i požrtvovnih djela tvori nešto uistinu prekrasno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!