Općina i u 2022. nastavlja brigu o djeci i mladima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Jedna od općina koja nema velik problem s natalitetom je općina Rovišće. Sukladno tome, u općini se svake godine brinu da djeca i mladi budu potpomognuti uz potpore. Iako nema puno doseljavanja u općini, načelnik Slavko Prišćan zadovoljan je što nema ni iseljavanja.

– Moramo voditi brigu o našim mladima. Kroz vrijeme ćemo stvoriti dodatne uvjete da mladi dolaze na područje naše općine. Najdraže mi je kada čujem da neka mlada obitelj želi želi kupiti kući ili nešto graditi u općini. Općina bez mladih ljudi koji će nas danas, sutra naslijediti ne znači ništa – rekao je Prišćan.

No, jako puno znače općinske potpore koje mlade obitelji dodatno privlače u općinu.

– Trudimo se moji suradnici, svi članovi Općinskog vijeća i ja pronaći rješenje u proračunu kako bismo iznašli dovoljno sredstava za novorođenčad, vrtićarce, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente – dodaje.

Samo neke od potpora koje se tiču djece i mladih su stipendije koje su ove godine podijeljene za 50 studenata gdje je svakome pripalo 2 tisuće kuna. Općina pomaže i svoj novorođenoj djeci s područja Rovišća što znači da svako novorođeno dijete ostvaruje pravo na jednokratnu pomoć od 1500 kuna, a sufinancira se i vrtić s 980 kuna po djetetu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!