Čazma želi udahnuti život gradskom središtu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Čazma se s pravom može nadati skoroj realizaciji projekta Kulturnog centra na gradskom trgu. Projekt koji je prijavila na Mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja na privremenoj rang listi zauzima visoko drugo mjesto, pa se Čazmanci s pravom mogu nadati stopostotnom financiranju i povlačenju svih pet milijuna i 800 tisuća kuna koliko je projekt težak. Kulturnim centrom bi se revitalizirala kulturna jezgra grada i obogatili sadržaji.

-Tim projektom bismo mogli nadopuniti našu kulturnu ponudu kojom Čazma obiluje i sačuvati kulturnu baštinu, ali i urediti samo središte grada koje već duže vrijeme vapi za obnovom i ovim ćemo to moći odraditi – kaže gradonačelnik Dinko Pirak.

Kulturni centar će niknuti na mjestu postojećeg objekta koji će proći kroz temeljitu adaptaciju čime će čazmanski trg dobiti život.

-Uređenjem ove zgrade Grad bi dobio novu priču, spojila bi se tržnica i samo središte grada bi dobilo novu komunikacijsku shemu, a susjedna zgrada je također obnovljena kroz program Čazma Natura i postala je Centar za posjetitelje – ističe Pirak.

Dobije li projekt definitivno zeleno svjetlo, gradnja bi mogla početi ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!