Klizište, kanalizacija i poljski putovi neki su od prioriteta Općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Premda je prije tek nekoliko mjeseci preuzeo čelno mjesto u općini Šandrovac, načelniku Dariu Halaušu planova za 2022. godinu ne manjka. Dapače, planova je puno, a otkrio je koji su najvažniji.

-Jedan od najvažnijih planova definitivno je rješavanje problema klizišta. Nakon toga, poslali smo zahtjev za sufinanciranje izrade odvodnje, odnosno kanalizacije u mjestu Šandrovcu. Tu očekujemo pomoć Hrvatskih voda ili ćemo novac potražiti u europskim fondovima ili u fondu za oporavak i otpornost – navodi.

Najavljuje Halauš i radove na cestovnoj infrastrukturi.

– Očekujemo još asfaltiranja. Županijska dionica u mjestu Jasenik u dosta je lošem stanju, a ona je glavna poveznica između Koprivničko-križevačke i naše županije. Očekujemo obnovu vidikovca, a razmišljamo i o etno kući uz bazen. Dalje ćemo raditi na sanaciji poljskih putova i mostova. Treba ih prilagoditi modernoj mehanizaciji i tako pomoći našim poljoprivrednicima da mogu lakše obrađivati svoje parcele i biti efikasniji u svom poslu – ističe.

Neki od spomenutih projekata lakše će se moći realizirati uz pomoć Županije s kojom je zasad suradnja vrlo dobra.

– Mislim da je komunikacija kvalitetnija i bolja, no nažalost županijski proračun je takav kakav je pa je teško računati na snažniju suradnju za koju vjerujem da bi župan volio ispuniti. Ipak, zasad je suradnja odlična – zaključuje načelnik i nada se da će tako biti i ubuduće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!