Velika Trnovitica ima velike planove za male mještane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Namjerava se u Velikoj Trnovitici izgraditi dječji vrtić kako bi se onima najmlađima omogućilo da predškolski odgoj imaju u svom mjestu. Projekt je nešto širi od samog vrtića, pojašnjava načelnik Ivan Marković.

– Imamo staru školu u samom centru Trnovitice koja je u toliko derutnom stanju da se mora rušiti. Na tom mjestu želimo izgraditi objekt u kojem bi imali mjesta za malu sportsku dvoranu, dječji vrtić, eventualno prostor za knjižnicu i sve ostalo što bi bilo potrebno – navodi.

Sve bi išlo glatko da je Općina vlasnik zgrade na čijem mjestu planira gradnju vrtića, no kako nije, trenutno dogovaraju sa županom Marušićem kako projekt realizirati.

– Mi bismo to na neki način trebali dobiti u vlasništvo da možemo rješavati samo stanje zgrade te na tom mjestu onda ići u projekt izgradnje novog objekta koji nam je definitivno potreban – ističe.

Dok se projekt ne realizira, Općina će i dalje sufinancirati djeci sa svog područja boravak u vrtićima u drugim mjestima u županiji.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!