Pijanog čazmanskog nasilnika policija savladala tek uz sredstva prisile

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U srijedu, 19. siječnja oko 15.30 sati u Čazmi, u ugostiteljskom objektu u Ulici Braće Radića, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način od 30-godišnjaka, koji je u alkoholiziranom stanju nakon što mu je 24-godišnja djelatnica odbila poslužiti alkoholno piće, vikao i galamio te joj zaprijetio. Potom si je sam poslužio alkoholno piće i izišao van objekta. Policijski su službenici uočili 30-godišnjaka u blizini mjesta događaja, a nakon što ih je vidio, počeo se je udaljavati od njih. Policijski su mu službenici izdali zapovijed da stane, na što se oglušio, zbog čega su nad njim zbog opasnosti od bijega upotrjebljena sredstva prisile.

30-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije, a tijekom privođenja je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike. On je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1.33 g./kg.  Nakon toga smješten je u posebne prostorije policije.

Protiv 30-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

24-godišnjakinja je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijetnja“ iz članka 139. Kaznenog zakona koje je 30-godišnjak počinio na njezinu štetu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!