U Rovišću su spremni pokazati svaku općinsku lipu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Koliko lokalni dužnosnici troše na mobitele, vole li načelnici počastiti janjetinom na naš račun i je li im se omililo putovanje s plaćenim putnim troškovima, samo su neka od pitanja na koja će mještani svih općina uskoro moći dobiti odgovor posjetom općinske stranice. Od ove godine sve jedinice lokalne samouprave moraju biti proračunski transparentne odnosno na svojim stranicama moraju objaviti aplikaciju na kojoj će svaki građanin moći dobiti uvid u svaku potrošenu općinsku, gradsku ili županijsku kunu. U Rovišću to pozdravljaju jer su i do sada bili proračunski otvoreni.

-Mi već nekoliko godina dobivamo od Instituta za javne financije priznanje za transparentnost proračuna i naravno da smo svjesni da je dobro prikazati našim mještanima svaku kunu koja se potroši i često je važno da naši mještani vide da se tu ne troše nepotrebna sredstva – kaže načelnik Slavko Prišćan.

Neracionalnog trošenja u rovišćanskoj općini nema.

-U zadnjih 15 godina ne znam imam li dva ili tri putna naloga za inozemstvo. Uistinu je dobro da naši mještani vide da ne trošimo nepotrebno sredstva jer često se o dužnosnicima pričaju razne priče tako da će ta transparentnost pomoći jednom dijelu ljudi koji ozbiljno obavljaju svoj posao – ističe rovišćanski načelnik.

Rovišćanska aplikacija bi trebala biti gotova za nekoliko dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!