Želja u 2022. – izgraditi novi dječji vrtić s boljim uvjetima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Svaka godina donosi nove izazove, no u općini Končanica spremni su zasukati rukave i na što bolji način realizirati planirane projekte za 2022. godinu. Prije svega, nastavit će se projektima koji će zbog vremenskih uvjeta i manjka sredstava morati zakoračiti u novo proračunsko razdoblje.

– Planiramo opremanje društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu, a prije svega ćemo se početkom godine fokusirati na gradnju dječjih igrališta, također u Daruvarskom Brestovcu, Končanici, Šupljoj Lipi, Otkopima, tamo gdje su zapravo mještani izrazili želju i gdje ima djece. To nam je odmah s proljeća glavni cilj. Važno nam je da se djeca imaju gdje igrati – rekao je načelnik Zlatko Bakunić.

Razmišlja se o djeci s područja općine i s drugih aspekata pa je tako Općini cilj izgraditi novi vrtić. U sadašnjem, kaže načelnik, djeci je postalo tijesno.

– Probat ćemo kandidirati projekt za izgradnju novog dječjeg vrtića s puno boljim uvjetima od ovoga sada koji imamo od devedesete godine. Jedan nam je to od bitnih projekata u 2022. – navodi načelnik.

U sljedećoj godini planira se i zatvoriti asfaltiranje Općine Končanica sa susjednim općinama. Ostala je još prometnica Imsovac – Ilovski Klokočevac gdje je Končanica ŽUC-u ponudila sudjelovanje u sufinanciranju. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!