Zbog velike udaljenosti gradova, ulaganje u vatrogastvo izrazito važno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Veliku brigu Općina Berek vodi o općinskim vatrogascima pa se i prošle godine dosta ulagalo u taj segment. Vatrogastvo u Bereku ima dugu tradiciju, no nažalost dobrovoljnih vatrogasaca sve je manje. Bez obzira na manjak vatrogasaca, adekvatna oprema se mora imati jer zaštita mještana i općinskog područja na prvom je mjestu, kaže načelnik Mato Tonković.

– Vatrogastvo na našem području je potrebno jer udaljenost javnih vatrogasnih postrojbi u Garešnici, Čazmi i Bjelovaru jako je velika. Nigdje se ne može postići ona brzina od 15 minuta koja je zadana na mjestu požarišta. Moramo stoga puno ulagati i ulažemo puno u zadnjih pet do šest godina – kaže Tonković.

O vatrogastvu se brinulo kroz nabavu navalnih vozila, ali i kroz uređenje berečkog vatrogasnog centra.

– Ulažemo u vatrogastvo kroz uređenje vatrogasnog doma tako da smo negdje preko milijun kuna uložili u taj dio, a ulagati moramo i dalje – dodaje berečki načelnik.

Ipak, kaže načelnik, bilo bi bolje da potrebna oprema propada nego da se često koristi u intervencijama. Želja je samo da dobrovoljnih vatrogasaca na području općine bude više pa da brige o sigurnosti mještana nikada ne manjka.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!