Rađa se sve više djece, a naknade primaju od malih nogu do fakulteta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Lijepe vijesti stižu iz općine Štefanje, gdje problema s natalitetom baš i nema. Načelnik, Silvestar Štefović.

– Unazad pet godina godišnje se u našoj općini rodi 20-ak djece što je za našu općinu solidan broj. To je jedan lijepi razred u osnovnoj školi, a za nas je to pozitivno jer smo prije nekoliko godina u prve razrede upisivali po dvoje ili troje učenika – prisjeća se.

Načelnika raduje ta vijest jer je riječ o doista velikom povećanju. Kao demografsku mjeru Općina novorođenčadi daje naknadu.

– Od rođenja novorođenoj djeci pomažemo s dvije tisuće kuna, što nažalost nije puno, ali to je onoliko koliko mi možemo izdvojiti – kaže.

A dok ne izgrade svoj, općina sufinancira i cijenu vrtića u okolnim općinama i gradovima. No, tu nije kraj njihovoj pomoći djeci i mladima.

– Financiramo kompletnu malu školu, u osnovnoj školi financiramo nabavku radnih bilježnica i dajemo još jednokratku pomoć roditeljima od 500 kuna za opremu, dajemo naknadu i našim srednjoškolcima, ali i studentima – ističe Štefović. Sigurno je da sve ove naknade vesele mještane jer svaka je pomoć dobrodošla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!