Svoj dan općina će proslaviti uz dodjelu priznanja za razvoj i promidžbu općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Obilježavanje Dana Općine Hercegovac i ove će se godine zbog epidemioloških mjera svesti na minimum. 5. veljače odabran je kao Dan Općine jer se radi o prvom pisanom zapisu Hercegovca kao lokalne uprave, a datum datira na 5. veljače 1886. godine. Iako je Općini 136 rođendan danas, simbolično slavlje održat će se u utorak.

– Okupit će se vijećnici u Općinskom vijeću gdje ćemo održati kratku sjednicu. Prije sjednice, položit ćemo cvijeće kod spomenika hrvatskih branitelja na Trgu kralja Zvonimira u Hercegovcu. Također, održat će se dodjela šest priznanja za razvoj i promidžbu općine Hercegovac – kaže načelnik Boro Bašljan.

Dan Općine u Hercegovcu se uvijek slavio kao svečana priredba s uvaženim gostima, no današnja situacija je takva kakva je.

– Prošle i ove godine zbog epidemioloških uvjeta ne možemo obilježiti Dan Općine uz brojne i uvažene goste tako da će ovoga puta to biti samo s vijećnicima – dodaje.

Iako je pandemija spriječila Općinu da tradicionalno proslavi svoj dan, nije joj stala na put kada se radi o realiziranim projektima.

– Uređivali smo mjesne domove, prometnice, javna poduzeća su se uključivala sa svojim dijelom radova, održavani su vodotoci, uređivali se kanali odvodnje na poljoprivrednim površinama, održavani su i poljski putevi i naravno, tu je uvijek suradnja sa svim udrugama na području općine – rekao je načelnik.

Trudili su se u Hercegovcu raditi što više, kako bi mještani bili zadovoljni tijekom cijele godine, od rođendana do rođendana svoje općine. Tko je dobio priznanja Općine, nećemo otkrivati prije same dodjele.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!