Gradonačelnik: ‘Kod nas udruge zaista rade i nisu fiktivne’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – S izrazitom pažnjom Grad Čazma brine o svojim udrugama za koje se novčana sredstva redovito povećavaju. Kroz udruge, ističe gradonačelnik Dinko Pirak, građanima se olakšava rad i funkcioniranje u svakodnevnom životu, a dodatan plus su rezultati udruga kojima se Grad ponosi.

– Na kraju krajeva, novac s kojim raspolažemo u proračunu je novac građana. Na taj način novac se i vraća građanima, kroz udruge kroz koje su građani organizirani – kaže Pirak.

Rad udruga nagrađen je jer one postižu vidljive rezultate.

– Raduje nas da kod nas udruge zaista rade, one nisu fiktivne i za svoj rad dobiju novac koji zaslužuju – dodaje.

Tako su primjerice predstavnici udruga u kulturi i samostalni umjetnici potpisali prošli mjesec s gradonačelnikom ugovore o financiranju, temeljem Programa javnih potreba u kulturi na području Grada Čazme za 2022. godinu. Ove godine Grad Čazma u Proračunu je osigurao ukupno 3.490.450,00 kuna za kulturne projekte, objekte, ustanove, udruge, pojedince. U odnosu na prošlu godinu, taj je iznos povećan za oko 700 tisuća kuna, a u odnosu na prije 10 godina, za gotovo dva milijuna kuna.

Vjeruje čazmanski gradonačelnik da rad svih udruga biti vidljiv i ove godine jer zbog njih se ime grada Čazme daleko čuje.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!