Končanica i predstavnici češke manjine zajedno uređuju infrastrukturu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Končanica je specifična općina jer su Hrvati u njoj manjina, a Česi većina. Stoga je i tradicija da se početkom svake godine održi sastanak općinskog vodstva sa saborskim zastupnikom za češku manjinu i vodstvom Saveza Čeha Hrvatske, a ni ova nije bila iznimka. O zajedničkim projektima su razgovarali saborski zastupnik Vladimir Bilek, predsjednica Saveza Čeha Hrvatske Ana-Maria Štruml Tuček i načelnik Končanice Zlatko Bakunić.

-Veliki broj projekata međusobno sufinanciramo. Ono što raspisuje Općina oni nama sufinanciraju, a mi njima ono što raspisuje Savez Čeha, a vezano je uz Osnovnu školu i Dječji češki vrtić u Končanici – navodi Bakunić.

Ove godine je jedan od prioriteta uređenje dvorane kod češkog dječjeg vrtića.

-Već smo tamo ušli u radove i zajedno ćemo sufinancirati uređenje tako da imamo i za Dječji vrtić i za niže razrede školske djece, a da se ondje mogu održati razne predstave – kaže Bakunić.

Vladimir Bilek i Savez Čeha će pak sufinancirati uređenje i opremanje dječjeg igrališta kod doma u Daruvarskom Brestovcu čime se nastavlja višegodišnja dobra suradnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!