Općina misli na udruge, vatrogasce, djecu i umirovljenike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Sirač je i ove godine osigurao čitav niz potpora, pa tako udrugama daje ukupno 600 tisuća kuna. Za Vatrogasnu zajednicu je osigurao 230 tisuća s tim da ove godine ulaže i u energetsku obnovu Vatrogasnog doma u Siraču, a siračkim će vatrogascima pomoći i u kupnji novog vozila što je najljepši poklon za 130. rođendan tog društva. Visoko na ljestvici prioriteta su djeca i mladi stoga se nastavlja s financiranjem rada logopeda u vrtiću s čim se počelo u studenom prošle godine.

-Imamo plan i povećati jer je do sada logoped dolazio dva puta mjesečno, a sada planiramo da logoped u vrtiću radi svaki tjedan po četiri sata, znači dvostruko ćemo povećati – najavljuje načelnik Igor Supan.

Sirač će i ove godine sufinancirati radne bilježnice i topli obrok školarcima, a zaboravio nije niti na svoje najstarije mještane.

-I ove godine ćemo dijeliti božićnice. 2021. smo isplatili oko 40 tisuća kuna, a ove planiramo 50 tisuća tako da imamo osigurano i za slučaj da bude više umirovljenika – tumači Supan.

U proračunu su osigurane i potpore za gospodarstvenike, poljoprivrednike, ali i manifestacije tako da bi se nakon pandemijske stanke ponovno trebali održati Dani šljiva i rakija. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!