Šandrovčana je sve manje, načelnik strahuje što će biti za deset godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Rezultati posljednjeg popisa stanovništva dosta su tužni – tako je načelnik Šandrovca Dario Halauš komentirao demografsku sliku u općini. Naime, rezultati su, baš kao u brojnim drugim gradovima i općinama, pokazali da se pad broja stanovnika samo nastavlja.

– Ne znam uopće od kuda krenuti i koga kriviti. Međutim, situacija nije dobra. Dao sam si malo truda i istraživao stare popise stanovništva. Primijetio sam da na području sadašnje općine Šandrovac broj stanovništva linearno pada od 1931. – kaže načelnik Dario Halauš.

Najgore od svega je, dodaje načelnik, što se pad do dan danas nije zaustavio, a svaki novi popis zabilježi 300 do 400 manje stanovnika Šandrovca.

– Sve se bojim što će biti za deset godina. Ne znam što bi se trebalo sada drastično napraviti da se ljudi zadrže u općini. Radi se o migraciji i padu stanovnika koji traje gotovo sto godinu. Nisam sigurna kako to uopće zaustaviti – dodaje načelnik.

Iako se brojnim općinskim potporama u Općini trude zadržati stanovnike kao i privući nove, stvaranje novih radnih mjesta možda će biti još jedan preduvjet za sigurniju budućnost općine, koja je velikom broju svojih stanovnika rekla – “zbogom”.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!