POLICIJA – U samo osam sati zabilježeno 106 prometnih prekršaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici su u petak 18. veljače u vremenu od 10 do 18 sati na području policijske uprave proveli preventivno-represivnu akciju na prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Tom prilikom policijski su službenici ukupno utvrdili 106 prometnih prekršaja, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja nedozvoljene brzine kretanja, utvrđeno je 94 takvih prekršaja – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Tako su u naselju  utvrđena 32 prekršaja u prekoračenju 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja, 34 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h, 23 prekršaja 30-50 km/h te jedan prekršaj iznad 50 km/h. Izvan naselja utvrđena su četiri prekršaja i svi su bili u rasponu od 30-50 km/h.

Najveća brzina

Mjesto najveće izmjerene brzine bilo je u Kupinovcu i ona je iznosila 140 km/h na dionici ceste na kojemu je ograničenje 60 km/h.

Inače, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 18. do 20. veljače nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 263 prometna prekršaja od čega izdvajamo:

10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.37 g/kg, izmjerena kod 59-godišnjeg vozača osobnog automobila u Grubišnom Polju,
180 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja (uračunati prekršaji iz provedene akcije), a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Kupinovcu i ona je iznosila 140 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,
17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
54 ostala prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se osam prometnih nesreća. Od toga pet s materijalnom štetom, od čega četiri na daruvarskom i jedna na bjelovarskom području. Tri prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama i dogodile su se na bjelovarskom području.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja – naglasili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!