Općina je osnovnoškolcima omogućila produženi boravak i besplatne obroke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Ugovor o sufinanciranju programa produženog boravka i prehrane za osnovnoškolce potpisan je u općini Veliko Trojstvo. Riječ je o dugogodišnjoj suradnji Općine s Osnovnom školom, ističe pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Dražen Juranić te otkriva koliko će novca Općina utrošiti u tu svrhu.

– Produženi boravak godišnje ćemo sufinancirati sa 100 tisuća kuna, a prehranu oko 15 tisuća kuna. Općina taj dio provodi u suradnji s Osnovnom školom kao i proteklih godina – navodi. Time će svim roditeljima koji za tim imaju potrebu biti omogućeno da djeca nakon završetka nastave ostanu u školi te tamo s učiteljicom pišu domaće zadaće i uče dok roditelji ne dođu po njih.

– Oni u okviru produženog boravka i topli obrok. Time smo premostili tu razliku od ranijeg završetka škole do trenutka kad roditelji završe s poslom kako bi s djecom mogli poći kući – naglašava.

Što se tiče sufinanciranje prehrane, napominje Juranić, Općina nastavlja pomagati prvenstveno obiteljima s troje i više djece te onima koji imaju posebne statuse, a koji iz nekog razloga nisu obuhvaćeni drugim programima besplatnih obroka u školi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!