Općinski prioritet je sanacija županijske ceste i izgradnja nogostupa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Prošle godine dovršena je pješačka staza u Novoj Ploščici, a ona će se uskoro početi raditi i u naselju Velika Trnovitica. Projektna dokumentacija je u izradi i uskoro bi trebala biti spremna. Vrijednost te investicije prelazi pet milijuna kuna, ističe načelnik Ivan Marković te dodaje kako pješačke staze osiguravaju sigurnost građana. Županijska cesta koja prolazi središtem općine u vrlo je lošem stanju, o čemu se već razgovaralo i s bivšom i sa sadašnjom županijskom vlasti.

– Imamo obećanje od novog župana da će se krenuti u realizaciju popravka te županijske ceste koja je potpuno devastirana i kad po takvoj cesti hodaju pješači zajedno s automobilima koji izbjegavaju rupe, tu uvijek postoji potencijalna opasnost da netko strada – naglašava Marković.

Upravo iz tog razloga u proljeće se planira krenuti u obnovu postojeće pješačke staze u Velikoj Trnovitici. Tijekom obnove načelnik planira iskoristiti priliku te izmijeniti kanalizacijski sustav.

– Postojeći nikad nije realiziran do kraja i već su to prošli standardi. Te cijevi ćemo morati povaditi van i sukladno sadašnjim standardima postaviti kanalizacijski sustav te krenuti s izvođenjem pješačke staze – otkriva. Navedena pješačka staza prostire se središtem općine u duljini većoj od pet kilometara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!