Općina daje vjetar u leđa aktivnoj trećoj životnoj dobi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Udruga umirovljenika Štefanje ima oko 300 članova i iz godine u godinu je sve brojnija. Ove godine ima pedesetak članova više nego lani, a radi najviše na sprječavanju socijalne isključenosti starijih osoba. Iako je pandemija i njima omela planove, zacrtane aktivnosti su ipak uspjeli odraditi.

-Imali smo izlaske na sportska natjecanja, pjevački zbor, imali i određena druženja koja su bila prorijeđena, a zatim smo išli i u toplice, a najviše u Daruvar – navodi aktivnosti predsjednik udruge Josip Golubić.

Uz to su svojim članovima lani poklonili nekoliko kilograma jabuka, donirali su novac za potresom pogođenu Banovinu. I ove godine nastavljaju radno i veselo, proslavom Fašnika s prijateljskom udrugom u Dubravi. To ne bi bilo moguće bez potpore Općine.

-Suradnja s Općinom je primjerena. Kada je Dan Štefanja mi sudjelujemo s određenim aktivnostima, pjevački zbor možda otpjeva pjesmu, a na županijskim sportskim susretima se obavezno natječemo u šahu, kartanju, pikadu, kuglanju – kaže Golubić.

Udruga umirovljenika Štefanje od općine godišnje dobije dvadeset tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!