Općina nastoji potaknuti doseljavanje, ali i ostanak stanovnika na svom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Nakon objave rezultata popisa stanovništva, nijedno od mjesta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije moglo ostati ravnodušno. Premda je Veliko Trojstvo osjetilo najmanji pad broja stanovnika, odmah su se primili posla te raspisali javni poziv za financijsku potporu za rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima. I to je jedan od načina da se mladi privuku u općinu, ali i da stanje broja stanovnika bude kudikamo bolje za deset godina. Više o toj mjeri zna pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Dražen Juranić.

– S tom mišlju, odnosno s tom željom je ustrojena nova potpora u općini Veliko Trojstvo koja je krenula s 1.1. ove godine. Odnosi se na mlade obitelji. Pokušava se utjecati na doseljavanje, ali i na ostanak mladih ljudi na našem području – naglašava.

Potpora je namijenjena obiteljima mlađima od 40 godina koji kupuju ili grade kuću ili pak trebaju proširiti, odnosno nadograditi postojeću. Općina im pritom želi pomoći te narednih pet godina dodjeljivati tu potporu.

– Svi se kreditno zadužuju kako bi riješili stambeno pitanje, a Općina bi se uključila sa sufinanciranjem do 600 kuna mjesečno, ovisno o iznosu kredita i vrijednosti kupovine ili izgradnje te o samom mjestu na kojem grade, kupuju ili adaptiraju kuću – pojašnjava Juranić.

Mjera je otvorena za mlade obitelji s područja Velikog Trojstva, ali i za one koji žele doseliti u općinu. Osim javnog poziva za rješavanje stambenog pitanja, u Velikom je Trojstvu trenutno aktivan i onaj za razvoj poduzetništva te poljoprivrede.

– Pozivamo i poduzetnike i poljoprivrednike da se javljaju sukladno svojim potrebama i ostvaruju te potpore. Pozivi su otvoreni, ima nekoliko mjera u poduzetništvu i čak sedam mjera ove godine u poljoprivredi – ističe. Riječ je o programima koji se u općini provode posljednjih sedam godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!