Godina u općini nije najčišće počela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Uz sve lijepe vijesti koje stižu iz općine Dežanovac poput novoizgrađenog dječjeg vrtića, asfaltiranje cesta te brojnih mjera mještanima, i dalje se u općini bore s divljim odlagalištima otpada. Tijekom prošle i ove godine zabilježeno je nekoliko prijava dok se primjerice u 2020. u Dežanovcu nisu borili s neodgovornim mještanima.

– Što se opet dogodilo i zašto ljudi žele da odlagališta postoje, nije nam jasno. Svima su podijeljene zelene, žute i plave kante, a imamo i mobilno reciklažno dvorište. Unatoč tome, netko ipak odluči baciti nekoliko vreća smrznutog ljepila u jarak pored ceste – kaže Općinska pročelnica Ljubica Saratlija.

Osjeća stoga Općina tugu, šok i razočaranje, posebno jer gospodarenje otpadom nikada nije bilo na tako visokoj razini.

– Nekada kada se nije skupljao otpad s kućnog praga, još smo razumjeli da mještani nemaju kuda s otpadom. Općina je uspješno sve sanirala, kao i sada. Tijekom 2020. godine tako nismo imali niti jedno divlje odlagalište, da bi se onda prošle godine pojavila dva do tri odlagališta i ove godine još dva – dodaje.

Nadaju se u Dežanovcu da će ova vrsta nekulture u njihovoj općini prestati jer, podsjećaju, odlaganje otpada je besplatno za sve korisnike.

FOTO: Općina Dežanovac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!