Projekt tržnice u Rovišću dobio zeleno svjetlo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U Rovišću je prvi korak napravio projekt tržnice. Naime, za tržnicu vrijednu oko milijun eura koja bi se nalazila u samom središtu općine dobiveno je zeleno svjetlo od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

– Očekujemo konačno odobrenje i pokretanje postupka gradnje, mislimo da će projekt tržnice u samom centru privući gospodarstvenike, prije svega poljoprivrednike, OPG-vce koji bi trebali na tržnici prodavati svoje proizvode. Poznato je da su proizvodi s našeg područja vrlo zdravi – kaže načelnik Slavko Prišćan.

Upravo se na području općine Rovišće nalaze brojni OPG-ovi kojima, kako kaže načelnik, treba dodatni poticaj. Tržnica je stoga za njih jako dobra prilika.

– Jako je to dobra prilika jer na taj ćemo način pružiti tržnicu na raspolaganje našim poljoprivrednicima. Naravno, bit će tu i neki drugi prostori koji će se moći koristiti eventualno za naše komunalno poduzeće, cvjećarnice ili nešto slično – dodaje.

U sklopu tržnice predviđeno je i parkiralište s velikim brojem parkirnih mjesta. Nada se Prišćan da će novo parkiralište u općini smanjiti gužvu i nepropisno parkiranje.

– Mi ne naplaćujemo parkiralište, ali gužve su zaista velike. Često se ne može pronaći parking pa se ljudi parkiraju i gdje ne bi smjeli. Apeliram na sve naše mještane da se ne parkiraju na mjesta rezervirana za invalide ili mjesta gdje se ometa promet ili ugrožava pješake i bicikliste. Molim stoga sve naše mještane, ali i sve one koji dolaze u našu općinu da paze – zaključuje Prišćan. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!