[FOTO] Kroz projekt ‘Zlatna dob’ umirovljenici se ludo zabavljaju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Blago umirovljenicima s područja općine Končanica koji svakim danom dokazuju da ulazak u treću životnu dob nikako ne mora biti dosadan. Ti dokazi se nižu kroz vrlo poseban projekt “Zlatna dob” čiji je nositelj upravo Matica umirovljenika Općine Končanica. Projekt je sufinanciran od strane europskog socijalnog fonda, krenuo je u listopadu 2020. godine, a odobren je u trajanju od 24 mjeseca. To znači da je umirovljenicima ostalo još nekoliko mjeseci za uživanje u brojnim aktivnostima i izletima koje im projekt nudi. Iako ova cijela pohvalna priča uključuje umirovljenike s cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, ipak blagu prednost imaju Končaničani.

– Kroz projekt se uključilo ili će se uključiti 260 umirovljenika i 34 volontera, a kroz projekt ćemo ukupno odraditi 461 radionicu. Projekt ide svojim tokom, sve što smo do sada odradili je odobreno. Za sada je tako u projektu sudjelovalo 180 umirovljenika, a provedeno je nešto više od 370 aktivnosti. Kroz projekt su umirovljenici mogli ići na razne radionice kao što su kreativne radionice, razne društvene igre poput kartanja i pikada. Također, idemo na izlete. Imamo i sportske radionice kao što su plivanje, karate, streljaštvo, gimnastika i slično – rekla je Vanja Podunavac, voditeljica projekta.

Ono što je preostalo su izleti te društvene radionice.

– Pripremamo izlet u Republiku Češku na četiri dana što nam je jedna od većih aktivnosti. Svi su jako uzbuđeni – rekla je.

Poziva voditeljica projekta sve umirovljenike da im se pridruže.

– Ako netko želi sudjelovati na radionicama, bitno je da na iskaznici ima prebivalište s područja BBŽ te da prima mirovinu što se mora dokazati – kaže Vanja Podunavac.

Projekt u potpunosti podržava i načelnik Zlatko Bakunić.

– Zadovoljni smo što projekt traje i što umirovljenicima možemo pružiti razne događaje i aktivnosti – rekao je Bakunić.

Za kraj treba naglasiti vrlo važnu stavku, a to je da su radionice besplatne!


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!