Već početkom sljedeće školske godine učenici bi se mogli vratiti u školu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Iako je Osnovna škola u Rovišću na red za energetsku obnovu došla zadnja na red u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, bolje ikada nego nikada. Zahvaljujući suradnji Općine Rovišće s BBŽ i Ministarstvom obrazovanja, osnovna škola sada već poprima prve izglede i svaki dan se sve više pretvara u pravu zgradu ljepoticu.

– Bit će to energetski kvalitetnija škola. Naravno odmah očekujemo i velike uštede koji su, posebno u zimskim mjesecima, veliki. Došli smo na red i nadamo se da će naši učenici već početkom sljedeće školske godine ići u svoju matičnu školu u Rovišću – kaže načelnik Slavko Prišćan.

Podsjetimo, posao energetske obnove OŠ Rovišće i školsko-sportske vrijedan je više od 12,9 milijuna kuna. Teba podsjetiti i da su u općini također energetski obnovljene Područne škole u Predavcu i Kraljevcu.

– Moram reći da imamo jedan veliki problem s Područnom školom u Podgorcima. Ta je škola apsolutno neprimjerena za učenike jer još uvijek se tamo djeca i nastavnici griju na drva. Prostor nije opremljen, stepenice su vrlo opasne. Ovim putem apeliram na sve službe da se toj školi pomogne i omogući normalan rad. Ponavljam to duži niz godina, no za sada nismo naišli na adekvatno rješenje. Nadu daje potvrda novog župana Marušića da će se škola u Podgorcima urediti – zaključuje Prišćan. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!