Gorjela zapuštena parcela, intervenirali lokalni vatrogasci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska policija je izvijestila kako je u ponedjeljak, 21. ožujka oko 15.45 sati u Gornjim Sredicama, uz makadamski put od Gornjih Sredica prema Jakopovcu, došlo do požara na zapuštenoj parceli kojom prilikom je došlo do izgaranja suhe trave na površini od jednog jutra.
Na mjesto događaja izašli su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Kapela koji su požar ugasili. U požaru nije bilo opasnosti za imovinu.
Iz policije podsjećaju građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima.

-Takvi se požari, ukoliko nisu strogo kontrolirani, zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte, a ujedno i ugroziti ljudske živote. Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i spaljivanje korova, suhe trave i niskog raslinja čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom – poručuju iz policije i podsjećaju kako je spaljivanje korova dozvoljeno do 1. svibnja.

Foto: Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!