[FOTO] Predstava na japanski način oduševila djecu u općini Rovišće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – ˝Riječ kamišibaj složenica je nastala od japanskih riječi kami (papir) i šibaj (gledalište ili kazalište). Neki ga zovu papirnatim kazalištem ili kazalištem iz kofera, no jedno je sigurno: to je vještina pripovijedanja i kazivanja uz pomoć slika kroz koju se prožimaju različite vrste umjetnost˝, ovako je Mladen Medak Gaga, umjetnik koji se bavi glazbenom i kazališnom djelatnošću predstavio neobični način pripovijedanja i razveselivši predškolce i osnovnoškolce predstavama, a zanimljivo je što se predstava sastoji od nekoliko elemenata.

Prije same predstave djeca su imala mogućnost pogledati malu izložbu čudnih bića i upoznati se s njihovim značenjima te upoznati glazbene instrumente koje se koriste u izvedbi. Izvođene su tri predstave: Lopta je krivac, Glođan, seljak i otpad te Mama Kukunka, Tata Taranta i mali Juju. Sve tri predstave edukativnog su sadržaja i iz svake su djeca mogla izvući bitne životne pouke. Nakon same predstave svaka grupa je imala zadatak stranice-igralice gdje su bojali i usput vježbali pamćenje.

Ovim događajem koji je organizirala Općina Rovišće i najmlađi su se upoznali s Kulturnim centrom Rovišće i Centrom kulture Predavac, a pobrinula se Općina Rovišće i o djeci u Zrinskom Topolovcu pa je tako predstava stigla i u DVD Zrinski Topolovac. Predstave su izvođene pod budnim okom vrijednih učiteljica, učitelja i općinskog načelnika Slavka Prišćana koji je pozdravio male gledatelje, a i povremeno pomogao u bojanju. S obzirom na zadivljena lica i reakcije najmlađih, u iščekivanju smo novih kreativnih predstava kao što je kamišibaj.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!