Osigurano 100 tisuća kuna za uskrsnice umirovljenicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Uskrsnice za umirovljenike i ove će godine osigurati Općina Veliko Trojstvo. Više o tome otkriva pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Dražen Juranić.

– Općina Veliko Trojstvo ove je godine pozvala sve svoje umirovljenike koji imaju mirovinu nižu od 2500 kuna, odnosno one koji primaju manje od 3500 kuna da nam se jave sa svojim podacima i zadnjim odreskom na kojem se vidi visina mirovine te da ostvare pravo na uskrsnicu – poručuje.

Umirovljenici čija je mirovina niža od 2500 kuna dobit će jednokratnu pomoć od 200 kuna, dok će oni s mirovinom manjom od 3500 kuna dobiti 100 kuna. Općini u prikupljanju podataka pomaže Matica umirovljenika.

– Oni svakog umirovljenika kontaktiraju kako bi taj obrazac koji trebaju ispuniti došao na njihovu kućnu adresu te da se oni nama uspješno jave, odnosno prijave kako bismo mogli objediniti te podatke i prije Uskrsa im isplatiti planirane iznose – navodi.

Juranić poziva sve umirovljenike koji se još nisu javili u Općinu da to učine čim prije kako bi svoje uskrsnice dobili prije Uskrsa. U općinskom proračunu za tu je namjenu osigurano 100 tisuća kuna, no bude li potrebe, rebalansom proračuna osigurat će se dodatan novac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!