Daruvar je svojim gospodarstvenicima osigurao pola milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvar je objavio javni poziv poticanja poduzetništva na koji se mogu javiti obrtnici, mikro i mali poduzetnici koji su u poslovne vode uplovili ove godine, a kojima Grad daje deset tisuća kuna za početak obavljanja djelatnosti s tim da za start-up tvrtke kojima je glavna djelatnost IT sektor, programiranje ili robotika potpora iznosi 35 tisuća kuna. Daruvar potiče i zapošljavanje novih radnika.

-Izašao je prvi poziv kroz koji dajemo podršku za zapošljavanje naših sugrađana koji smo proširili i na mještane susjednih općina. Važno je da poduzeće ili obrt registriran u Daruvaru, a potpora je deset tisuća kuna za svakog novozaposlenog – navodi gradonačelnik Damir Lneniček.

Daruvarskih deset tisuća se tako može dobiti za zapošljavanje osoba iz Daruvara, Dežanovca, Končanice, Sirača i Đulovca. Interes za daruvarske poduzetničke mjere je do sada bi dobar.

-Idu dva ili tri kruga i obično smo već do jeseni sve iskoristili. Prve godine smo krenuli s 200 tisuća i došli do pola milijuna i to se pokazao kao dobar način pomaganja poduzetnicima da zaposle naše sugrađane – ističe Lneniček.

I ove je godine u daruvarskom proračunu osigurano pola milijuna kuna, a javni poziv je otvoren do 15. studenog osim ako se pola milijuna ne potroši i prije tog datuma. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!