Općina planira izgraditi još jedan bazen za djecu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Izgradnja novog bazena za djecu nova je ideja Općine Šandrovac. Načelnik Dario Halauš otkriva kako su u fazi prikupljanja ponuda za projektiranje bazena, ali i pojašnjava kakav je plan.

– U planu je gradnja jednog bazena koji će biti prilagođen najmlađoj populaciji, a u sklopu njega bi bio sadržaj za igru. Krenut ćemo s projektiranjem i čekati najbolju priliku da se javimo na neki natječaj i krenemo s uređenjem i obogaćivanjem sadržaja bazena – pojašnjava.

Kad će sve krenuti zasad je teško reći jer treba pričekati da se pojave natječaji na kojima bi Općina mogla dobiti novac za taj projekt. Točna lokacija i veličina bazena ovisit će o mišljenju projektanata, kaže načelnik te dodaje kako postojeći bazeni neplivačima nisu osobito privlačni. Ipak, već se ove godine planira krenuti s rješavanjem sitnih problema i tako što bolje urediti i pripremiti bazen za novu sezonu, a sve će ovisiti o financijskoj situaciji Općine.

– Ovaj bazen koji imamo namijenjen je plivačima, a mali bazen za djecu je minijaturan i nema mogućnost obogaćivanja dodatnim sadržajima – kaže načelnik.

Kako je bazen jedna od najvažnijih stvari u promociji Šandrovca, načelnik se nada da će novi sadržaji privući i nove posjetitelje. Upravo se zato osim dječjeg bazena planiraju sazidati i mala ložišta kako bi posjetitelji, osim u plivanju, mogli uživati i u roštiljanju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!