Roditelji u svibnju oslobođeni plaćanja troškova vrtića u Velikom Trojstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Općina Veliko Trojstvo primila je 220 tisuća kuna vrijedan ugovor za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Dražen Juranić.

– Zahvaljujemo se Središnjem državnom uredu što nas je i ove godine prepoznao kao dobru lokalnu samoupravu, odnosno dječji vrtić i odlučio nam dodijeliti ta sredstva. Ona su značajna i pomoći će u svakom slučaju za troškove koje vrtić ima tijekom godine – kaže. Juranić ističe kako se potpora odnosi na pedagošku godinu vrtića, ali i pojašnjava za što će se ona iskoristiti.

– Ona su zapravo sufinanciranje s nacionalne razine, a mi ih pravdamo s troškovima prehrane, sa stručnom literaturom i materijalima, s plaćama djelatnika, tako da će u većem dijelu taj iznos biti utrošen na stručni rad s djecom u vrtiću – naglašava. Osim vrtića, ovoj se potpori raduju i roditelji čija djeca pohađaju vrtić u Velikom Trojstvu. Naime, oni neće morati platiti trošak vrtića za ovaj mjesec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!