Čazma povećava broj sportskih objekata i ulaže u njihovo opremanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Čazmanska sportska balon dvorana je odnedavno bogatija za potpuno opremljene kontejnere za tuširanje i presvlačenje vrijedne 250 tisuća kuna. Isfinancirao ih je Grad kao dio ulaganja u sportsku infrastrukturu koja je sve veća. Uz to ju je plan i dodatno poboljšati.

-Pripremamo se za jedan veći natječaj na kojem bismo sportske terene kompletno obnovili i uveli dodatne sadržaje. Kako smo u fazi preuzimanja osnivačkih prava nad Osnovnom školom Čazma tu je i sportska dvorana, a tu je i biološki bazen koji će imati i rekreativnu i sportsku namjenu – navodi gradonačelnik Dinko Pirak.

Preuzimanjem osnivačkih prava nad osnovnom školom, a time i sportskom dvoranom bit će riješen veliki financijski problem čazmanskih sportaša.

-Nema logike da mi financiramo sport kroz financiranje udruga i da 150 tisuća kuna godišnje plaćamo zakup za termine u školskoj dvorani za istu djecu koja dopodne idu u školu, a poslijepodne bi za sportske sadržaje sportski klubovi trebali plaćati sami sebi. To je bezvezno – ističe Pirak.

To je i jedan od razloga zašto je Grad tražio osnivačka prava nad osnovnom školom, ističe Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!