Načelnik očekuje golem odaziv na natječaj za zakup zemljišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Nedavno je općina Hercegovac raspisala javni natječaj za zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta te za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlastištvu Republike Hrvatske na području općine. Više o tome zna načelnik Boro Bašljan.

– Ova dva natječaja ukupno obuhvaćaju nešto manje od tisuću hektara zemljišta. Od toga je oko 970 ili 980 hektara poljoprivrednog zemljišta, a onaj ostatak je zemljište koje se nalazi u građevinskoj zoni, ali je po svojim svojstvima poljoprivredno – pojašnjava. Vjeruje načelnik kako će odaziv biti velik kao i inače.

– Očekujem da će prijava biti dva do tri puta više nego što imamo zemlje na raspolaganju. Interes je izuzetno velik kod nas, imamo velik broj modernih poljoprivrednika, dobro opremljenih i oni su itekako zainteresirani za što više zemlje koju bi mogli obrađivati – ističe Bašljan.

Pritom postoje i ograničenja pa tako jedan zakupac može u zakup dobiti maksimalnu površinu od 50 hektara. Svi podaci dostupni su na stranici Općine, a zainteresirani se za sva pitanja i nejasnoće mogu javiti u Općinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!