Rovišćanski vrtić je i službeno općinski, najavljena nova ulaganja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Rovišće je u posljednje vrijeme uložilo dosta i napora i novca u vrtić, što u gradnju što u rekonstrukciju i uređenje starog objekta. Zanimljivo je da je bila riječ o vrtiću u privatnom vlasništvu koji je i formalno prenesen na Općinu koja sada u potpunosti brine o njemu.

-Prije dva dana smo razgovarali s odgajateljicama u vrtiću kako bismo poboljšali njihove materijalne uvjete kako bi imale primanja koja zaslužuju ili s kojima se može pristojno živjeti, a isto tako radimo na poboljšanju uvjeta u samom vrtiću. Nakon gradnje novog, uređivali smo i stari vrtić – kaže načelnik Slavko Prišćan.

U to je uloženo 600 tisuća kuna što je dobro uložen novac, a u Rovišću s takvim ulaganjima ne kane stati. Plan je sagraditi područni odjel u Predavcu u kojem broj djece zahtjeva takvu infrastrukturu.

-Jedan dio djece ide u vrtić u Bjelovar, međutim u Bjelovaru je velika potraga za mjestom u vrtiću. I mi imamo sada upise, kod nas se prijavilo 34 ili 35 nove djece i zaista nam je potreban dodatan prostor – napominje Prišćan.

Stoga će i u postojećem vrtiću, najavljuje Prišćan, nastojati stvoriti uvjete za još jednu grupu i to onu jasličku jer upravo za mjestima u jasličkoj skupini i vlada veća potražnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!