Nabavljeno 400 vatrogasnih aparata, ideja je da svako domaćinstvo ima jedan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Putem Vatrogasne zajednice grada Čazme, Grad je financirao nabavku 400 vatrogasnih aparata koji će se podijeliti po kućanstvima u svih 36 naselja. Za aparate potrošeno je 100 tisuća kuna iz čazmanskog proračuna, a preko Vatrogasne zajednice.

– Još smo ranijih godina započeli s akcijom “Vatrogasni aparat u svaku kuću”. Naime, to je i cilj jer znamo da najviše treba djelovati na samom početku požara gdje se može odraditi veliki dio posla. Ideja je da svako naše domaćinstvo ima vatrogasni aparat – kaže gradonačelnik Dinko Pirak.

Samim time, dobrovoljno vatrogastvo dobiva jači smisao preventive obilaženja domaćinstava te rukovanja aparatima, dodaje gradonačelnik.

– Mislim da je prošlost da vatrogasci skupljaju milodare jer vatrogastvo se sada kompletno financira kroz Gradski proračun koji opet financiraju građani – rekao je.

“Čuvari” vatrogasnih aparata bit će osobe obučene za njihovu uporabu, s osnovnim znanjem o zaštiti požara, a oni će biti dostupni svima koji se zateknu na tom području, a zatreba im protupožarna zaštita. Mjesta gdje će bit pohranjeni bit će označena posebnim naljepnicama.

FOTO: Grad Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!