Stambeno zbrinute već 24 mlade obitelji, objavljen novi javni poziv

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na službenoj web stranici Grada Lipika objavljen je JAVNI POZIV mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera Programa socijalnih mjera – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji u 2022. godini.

Pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji financira se pri kupnji građevinskog zemljišta ili stambenog objekta radi rješavanja stambenog pitanja, za ulaganje u izgradnju novog stambenog objekta ili za adaptaciju stambenog objekta na području Grada Lipika.

Primjena ovog Programa socijalnih mjera započela je 2019. godine i dosad su njime potpomognute dvadeset i četiri obitelji s područja Grada Lipika. Proteklih je godina iz gradskog proračuna za ovu namjenu izdvojeno 628 tisuća kuna, a samo je prošle godine izdvojeno čak 380 tisuća kuna za pomoć mladim obiteljima.

Dosadašnji veliki odaziv na mjere pomoći pri rješavanju stambenog pitanja pokazuje da mladi ljudi namjeravaju ovdje živjeti i zasnivati obitelji, što je opet snažni motiv Gradskoj upravi za još veći angažman pri stvaranju uvjeta za što kvalitetniji život na području Lipika, kako sadašnjim, tako i budućim generacijama. (mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!