U Garešnici traju posljednje pripreme za obilježavanje Dana grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Svoj dan ovih će dana proslaviti Garešnica. Od 2019. godine Dan grada obilježava se na Dan župe, 31. svibnja. No, slavlje u Garešnici kreće već u petak uz niz prigodnih kulturnih i sportskih događanja. Gradonačelnik Josip Bilandžija istaknuo je kako se veseli nadolazećim danima.

– To je prilika da kroz događanja i kroz razne aktivnosti proslavimo naš Dan grada gdje sve naše udruge imaju priliku prezentirati svoj rad i kroz svoje sportske, zabavne, kulturne priredbe dati jedan doprinos proslavi Dana grada – naglašava.

Otkrio je Bilandžija svoje želje za rođendan Garešnice.

– Želio bih da nastavimo s ovim našim programima, da svi zajednički radimo na razvoju grada Garešnice, da nastavimo s ovim projektima koji će donijeti dobrobit našim sugrađanima, ali i nove mogućnosti, pogotovo za one naše najmlađe. Sve se svodi na to da stvaramo uvjete kako bi mladi ostali u Garešnici, kako bi je razvijali i kako bismo svi zajednički mogli uživati u našoj Garešnici – zaključio je.

Daniela Belak, direktorica Turističke zajednica Sjeverna Moslavina otkriva što očekuje posjetitelje.

– U petak od 20 sati u sportskoj dvorani Srednje škole August Šenoa bit će koncert Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana, a ulaz je za sve slobodan. U subotu u dopodnevnim satima na Trgu hrvatskih branitelja zabavljat će nas vrtićanci iz Dječjeg vrtića Maslačak te mažoretkinje, a od 18 sati u Hrvatskom domu bit će kino predstava, crtić za one najmlađe, ali vjerujem i za njihove roditelje. U 21 sat kreće koncert Gelo banda uz koji nastupaju zvijezde ‘The Voicea’, Alen Đuras, Bruna Oberan i Iva Ajduković, ali i naši Gareščani Suzana Balen i Filip Martinić – ističe.

U nedjelju će se najprije u 19 sati održati kazališna predstava Pučke scene iz Hercegovca u Hrvatskom domu. Riječ je o predstavi ‘Tri treća tromjesečja’. Nakon toga, u 21 sat slijedi koncert Željka Bebeka. U ponedjeljak će program biti vezan za jezero Skresovi, napominje direktorica Belak.

– U 11 sati održat će se druga utrka kajaka, prva je bila lani u rujnu kad smo imali Fišijadu. Prijave su u tijeku, zainteresirani se mogu prijaviti u uredu Turističke zajednice do 27. svibnja te na sam dan utrke od od 9 i 30 do 10 i 30 na jezeru Skresovi. Nakon toga slijedi druženje, nakon koje slijedi misa, a potom i marijanski koncert “Pjevajmo, pjevajmo Mariji” u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na kojem nastupa Gareš’ki kulturni centar, Medjuwodje i TBM orkestar – naglašava. U četvrtak na Trgu hrvatskih branitelja te u Nazorovoj ulici kreću Plazma sportske igre mladih.

– Organizirali smo to za naše osnovnoškolce koji mogu uživati u atletskim disciplinama i igranju graničara. Najbolji idu u Split na završnicu sportskih igara mladih – navodi. Garešničke udruge otvorit će svoja vrata posjetiteljima 2. i 3. lipnja u Poduzetničkom inkubatoru, dok će se od 16. do 19. lipnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Garešnica održati Međunarodni šahovski turnir Garešnica Open. Daniela ističe kako će u Garešnici svatko pronaći nešto za sebe, stoga nema izlika – dođite u Garešnicu i uživajte u ovom besplatnom programu!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!