Održan okrugli stol o aktualnostima u poljoprivredi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruga Socijaldemokrati u Osijeku je u suradnji s Udrugom OPG-a ”Život” i poljoprivrednim proizvođačima, organizirala okrugli stol „Izazovi Hrvatske poljoprivrede 2023 – 2030. godina.“ Koji je prvotno trebao biti održan u Garešnici, no otkazan je zbog nemogućnosti dobivanja na korištenje gradske vijećnice.

-Prije svega mi je drago da smo temu Okrugli stol iz Sabora prebacili na teren, s druge strane izražavam žaljenje što Grad Garešnica i Bjelovarsko – bilogorska županija nisu to prepoznali nego su odbili takav način javne rasprave, komentirao je te situacije Slaven Đurđević, koordinator udruge Socijaldemokrati za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Kako stoji u priopćenju iz udruge, ona je na okruglom stolu govorio o realizaciji projekta aglomeracije na području Garešnice i Hercegovca.

-Kao gradski vijećnik Grada Garešnice dobio sam nekoliko pitanja o statusu projekta Aglomeracija Garešnica i Hercegovac i njegovoj realizaciji. Imamo nekoliko primjera gdje su odbijena ili su upitna bespovratna sredstva EU zbog nedostatka vodovodne hidrantske mreže za ishođenje i dobivanje dozvole o protupožarnoj zaštiti samog objekta kao i roba njega. I pitanju su projekti koji nose datume iz 2016. godine sa realizacijom do 2023. godine. Obzirom na trenutno stanje, daleko smo od realizacije – kazao je, među ostalim Đurđević.

Na okruglom stolu bilo je i riječi o proizvodnji žita, stočarskoj proizvodnji i drugim aktualnom temama. Zaključke s Okruglog stola zastupnici Kluba Socijaldemokrati predstavit će u Hrvatskom saboru, poručeno je sa skupa.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!