Grad će provesti čak dva projekta ‘Zaželi’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Čak dva projekta Zaželi prijavio je Grad Grubišno Polje, a sve radi poboljšanja uvjeta življenja te povećanja broja radnih mjesta u gradu. Prvi projekt prijavljen je s Centrom za pomoć u kući, HZZ-om i Centrom za socijalnu skrb, a radi se o trećoj fazi nazvanoj „Zaželi još bolje za Grubišno Polje“.

– Projekt je potreban našoj lokalnoj samoupravi zato što je preko 20 posto naših građana starije od 60 godina. Želimo nastaviti dalje s projektom koji provodimo već 14 godina – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Ukupna vrijednost prvog projekta je milijun 236 tisuća kuna.

– Zaposlit će se 25 žena, a pomoć će primati 150 korisnika. Pomoć će se pružati maksimalno dozvoljenih šest mjeseci, nakon čega se očekuje novi program Zaželi, koji će donijeti određene izmjene – dodaje gradonačelnik.

Drugi projekt „Zaželi – aktivne u zajednici“ vrijedan je 444 tisuće kuna, a zaposlit će devet žena za skrb o osobama s područja Grubišnog Polja i Velikog Grđevca. Partneri na projektu su Grad Grubišno Polje, Udruga osoba s invaliditetom, Centar za socijalnu skrb i HZZ. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!