M. Posavac tvrdi da nije učinila ništa loše, uvredljiva joj je usporedba s Bajsovom pročelnicom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pročelnica Ureda župana Mirjana Posavac poslala nam je “ispravak informacije” koji smo objavili na svom portalu. U skladu s odredbama Zakona o medijima, objavljujemo ga u cijelosti.

“Poštovani,

molim Vas da na temelju članka 40. st. 1.,2.,3. i 4. i članka 41. st. 1. i 4. Zakona o medijima (NN 59/2004, 84/2011, 81/2013) objavite na Vašem portalu na istom mjestu, bez skraćivanja, ispravak netočno objavljenih informacija na portalu klikni.hr od 29. lipnja 2022. godine u tekstu pod naslovom „Bajsova, pardon, Marušićeva pročelnica zabranila novinarska pitanja“, koji potpisuje novinar Vedran Cindrić.

Potpuna je neistina da sam zabranila novinaru postavljanje pitanja. Naime, novinar je usred završne konferencije o projektu Čazma Natura na kojem je župan Marko Marušić bio treći od ukupno pet govornika želio županu Marušiću postaviti pitanje o temi koja nema veze s projektom. Novinar Vedran Cindrić je stajao pokraj mene tako da je netočna tvrdnja da sam došla do njega i zabranila pitanje. Refleksno sam reagirala i kazala mu: Ne sad, usred smo konferencije, kasnije.

Istina je da novinar Vedran Cindrić nije znao kako izgleda protokol završne konferencije. Ljubazno sam mu pokazala tekst protokola koji je uobičajen kad su u pitanju završne konferencije projekata koji se financiraju europskim novcem. Odgovorio je da „nije ništa dobio, samo poziv“.

Postavljati pitanja županu Marušiću usred završne konferencije o europskom projektu, povijesnom za Grad Čazmu, smatram potpuno neprofesionalnim jer smo bili gosti gradonačelnika Dinka Piraka i to je bilo njegovih „pet minuta“ da se pohvali jedinstvenim projektom i prvim javnim biološkim kupalištem u Hrvatskoj. Novinar je sva pitanja koja, ponavljam, nisu imala veze s projektom Čazma Natura, a i da su imala, neprimjereno bi ih bilo postaviti prije nego što smo čuli sve govornike, mogao postaviti poslije konferencije. Nikakvih zapreka i zabrana nije bilo. Uostalom, župan Marušić je po završetku službenog dijela svečanosti dao dva odvojena intervjua HTV-u i OTV-u.

Zlonamjernom, tendencioznom i uvredljivom smatram usporedbu mog postupka riječima: „baš kao da je Bajsova pročelnica, a ne Marušićeva“ jer to, naprosto, nema veze s istinom.

Svatko tko imalo poznaje moj rad i odnos prema kolegama novinarima zna da mi je poštovanje kolega uvijek bilo iznad svega. Pa čak i kad smo imali različita stajališta o kojima smo znali diskutirati. Jer takav odnos prije svega pokazuje kakav ste čovjek. Moje ponašanje se u tom pogledu nije promijenilo obnašanjem službe pročelnice Službe ureda župana.”

Mirjana Posavac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!