Pojavila se nova prilika za kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju objekta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Sirač je raspisao Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, a u sklopu poziva nalaze se tri mjere. Svi zainteresirani tako se mogu odlučiti za kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju zemljišta ili stambenog objekta. Koliki iznos se može dobiti za određenu vrstu mjere, zna načelnik Igor Supan.

– Kod kupnje zemljišta sufinanciramo 50 posto odnosno najviše do 15 tisuća kuna, kod kupnje stambenog objekta 30 posto ili do 40 tisuća kuna, a kod izgradnje stambenog objekta papirologiju sufinanciramo s 50 posto do maksimalnih 10 tisuća kuna, a radove 30 posto do maksimalnih 45 tisuća kuna – rekao je Supan.

Ukupno je za ovu godinu osigurano 150 tisuća kuna, ali ako dođe do većeg zanimanja, kroz rebalans proračuna iznos će se povećati. Jednu od važnijih mjera načelnik ističe rekonstrukciju stambenog objekta koja se sufinancira do 30 tisuća kuna.

– Sufinanciranje rekonstrukcije nam je važno kako bi mladi na našem području ostali i poboljšali uvjete života, a ne da idu dalje. Iako nam je to jedna od bitnijih mjera, kupnja i izgradnja objekta također su važne za privlačenje mladih obitelji na naše područje – kaže Supan.

Do sada je Općina u dvije godine imala pet zahtjeva za stambeno zbrinjavanje gdje je potrošeno oko 70 tisuća kuna. Javni poziv otvoren je do kraja godine, a Supan naglašava da će se Općina pobrinuti da svi prijavljeni dobiju obećani dio novca.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!