Cijene divljaju pa je još uvijek upitno koliko će na kraju koštati dvorana u Hercegovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Na nedavno održanoj Županijskoj skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije, načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan postavio je pitanje o planiranom dovršetku školsko-sportske dvorane u Hercegovcu. Pročelnica Andrea Prugovečki Klepac načelniku je odgovorila da je pri kraju revizija projektne dokumentacije te da će nakon toga biti raspisan natječaj za odabir izvođača koji će završiti dvoranu.

– Projektna dokumentacija dvorane u Hercegovcu je bila napravljena u prvom desetljeću 2000. godina, a krenula je s gradnjom 2010. godine. U godinu dana napravljen je dio visoki roh bau i od tada dvorana stoji nedovršena – kaže načelnik Bašljan.

Dodaje Bašljan da je druga faza gradnje po nekadašnjem troškovniku trebala koštati između pet i šest milijuna s opremanjem, ali do danas se puno toga promijenilo. S obzirom na to da je Bjelovarsko-bilogorska županija investitor, pokrenula je reviziju troškovnika.

– Napravljena je određena modernizacija i sada su ti projekti pri kraju. Negdje krajem godine trebalo bi doći do ugovaranja izvođača za dovršetak dvorane. Prema današnjim cijenama, procjenjuje se da bi dovršetak koštao gotovo duplo – navodi načelnik.

Taj dupli iznos doseže gotovo 10 milijuna kuna, a koliki će konačan iznos doista biti, vidjet će se nakon provedene javne nabave za odabir izvođača radova, zaključuje. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!