Rovišće priželjkuje asfaltiranje barem jedne županijske ceste

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Ceste su bolna točka i na području općine Rovišće. Brojne prometnice koje su pod županijskom nadležnošću su daleko od stanja u kakvom bi trebale biti, a mještani već gube strpljenje.

-Nailazim na veliku ljutnju naših mještana jer ceste zaista nisu primjerene za to da se njima vozi i oštećuju se automobili. Mi uz te županijske ceste radimo nogostupe kako bi sklonili djecu i stanovništvo s njih, a na cestama radimo i usporivače brzine – navodi načelnik Slavko Prišćan.

No, ceste prije svega treba obnoviti. Općina ima obećanje sa županijske razine da će barem jedna cesta ove godine doći na red.

-U razgovoru sa županom smo već davno dogovorili da je cesta koja bi se trebala riješiti cesta u Podgorcima koja je u katastrofalno lošem stanju. Naravno, nije ništa bolja ona koja ide kroz Kraljevac u pravcu Zrinskog Topolovca, a jedna cesta nije čak ni asfaltirana, ali cesta u Podgorcima je kritična – kaže Prišćan.

Prišćan ističe kako shvaća da se Županija bori s dugovima, ali i da Rovišće kao najmnogoljudnija općina zaslužuje bolje ceste.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!