Nerazvrstana cesta Vrbica do kraja bi godine trebala biti u potpunosti obnovljena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – “Tehničko i gospodarsko održavanje nerazvrstane ceste Vrbica – nastavak lokalne ceste” naziv je projekta kojim će se modernizirati i obnoviti kompletan asfaltni kolnik na navedenoj cesti kojom upravlja Općina Veliko Trojstvo. Više detalja o projektu zna pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Dražen Juranić.

– Približno je to jedan kilometar ceste, po prilici polovina naselja Vrbica. Prije dva dana je potpisan ugovor s izvođačem radova i nadzornim inženjerom, a radovi i stručan nadzor iznose nešto više od 600 tisuća kuna s PDV-om – otkriva.

Taj je projekt prijavljen na rasploživ natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine preko kojeg je Općina osigurala maksimalni iznos od 120 tisuća kuna. Radovi na cesti trebali bi započeti uskoro, a rok za realizaciju je tri mjeseca. No, drugi dio nerazvrstane ceste Općina neće raditi samostalno.

– Općina Veliko Trojstvo je potpisala ugovor sa Županijskom upravom za ceste naše županije. Drugi dio naselja otprilike je dug isto jedan kilometar i lokalna cesta kojom upravlja ŽUC i oni su trenutno u fazi provođenja javne nabave za izbor izvođača radova – ističe Juranić.

Tim je sporazumom dogovoreno da Općina sufinancira radove na tom dijelu ceste sa 400 tisuća kuna, a sada im preostaje samo čekati kraj natječaja i nadati se da će radovi krenuti ubrzo kako bi cijelo naselje Vrbica do kraja godine dobila novi asfalt.

FOTO: Općina Veliko Trojstvo


PODIJELI S PRIJATELJIMA!