Nova-stara garešnička knjižnica samo što nije otvorila svoja vrata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Jedan od većih garešničkih projekata, šest i pol milijuna vrijedna obnova Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta se privodi samom kraju. Ostali su samo završni radovi.

-Knjižnica i čitaonica Đuro Sudeta je pri samom završetku. Građevinski radovi su gotovi i ono što nam je ostalo je postavljanje namještaja, završno uređenje i vraćanje knjiga na police – navodi garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Obnova garešničkog hrama knjiga se pokazala puno zahtjevnijim projektom od očekivanog jer se zbog lošeg stanja zgrade načete vlagom i potresa koji je oštetio statiku, zgrada morala izgraditi od temelja, ali je zadržala svoj prijašnji, Garešničanima drag izgled. Svoja vrata bi knjižnica trebala otvoriti krajem kolovoza ili početkom rujna, a tome se, siguran je Bilandžija, podjednako raduju i korisnici i djelatnici knjižnice. Sada će imati puno bolje uvjete.

-Svi se sjećamo da uvjeti u prijašnjoj knjižnici nisu bili zadovoljavajući, a vjerujem da će s poboljšanjem uvjeta knjižnica dobiti nove korisnike i da će to biti zadovoljstvo za sve – ističe Bilandžija.

Knjižnica sada ima veće i uređenije potkrovlje, uređena je informatička radionica, postavljena zvučna izolacija, klima, podno grijanje, a najvažnije od svega – od sada je dostupna i osobama s invaliditetom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!